Jom FoLLow MeMoLow..

Saturday, January 26, 2008

Order makanan

Cerita ini berlaku masa tahun 70-an, masa tu Malaysia tengah hebat dengan bolasepak.

Soh Chin Aun & Arumugam turut serta pergi ke Jepun kerana ada jemputan pertandingan

club-club asia. Malaysia adalah salah satu pasukan yang bertanding. Bila tiba waktu breakfast,

mereka ni nak makan telur. Tapi masalah tak boleh nak berkomunikasi. Oleh kerana dah habis

ikhtiar, Soh Chin Aun dapat idea. Dia panggil waiter masuk ke toilet, buka seluar dan tunjuk telurnya.

Hait jepun tu cakap. Arumugam pun buat benda yang sama, tunjuk telurnya. Bila breakfast sampai, Arumugam

pun mula makan. Tiba-tiba dia merungut. "Shit why the egg is so salty". Oleh kerana dah bising satu restoren,

maka Manager pun datang dengan Waiter tadi. Tanya punya tanya, dan Manager pun explain balik pada Arumugam.

Translationnya lebih kurang begini :- "Tadi awak tunjuk telur hitam, so dapatlah telur masin".



Related Articles by Categories


0 comments:

Post a Comment

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Grab this Widget ~ Blogger Accessories